Toyota najvredniji automobilski brend na svetu

Bez autora
May 15 2011

Toyota je ponovo proglašena za najvredniji automobilski brend u 2011. godini prema BrandZ godišnjoj listi 100 najvrednijih brendova na svetu. Vrednost Toyota brenda se povećala za 11 posto i sada vredi 24,2 milijarde dolara.Pet godina za redom Toyota je držala krunu najvrednijeg automobilskog brenda, a samo se 2010. godine kratko zadržala na drugom mestu. Jedan od razloga za Toyotin preporod u poslednjem izdanju izveštaja može da se pripiše snazi i volji kojom je Toyota prebrodila prošlogodišnju krizu u Severnoj Americi.

Toyota najvredniji automobilski brend na svetuToyota je ponovo proglašena za najvredniji automobilski brend u 2011. godini prema BrandZ godišnjoj listi 100 najvrednijih brendova na svetu.

Vrednost Toyota brenda se povećala za 11 posto i sada vredi 24,2 milijarde dolara.

Pet godina za redom Toyota je držala krunu najvrednijeg automobilskog brenda, a samo se 2010. godine kratko zadržala na drugom mestu.

Jedan od razloga za Toyotin preporod u poslednjem izdanju izveštaja može da se pripiše snazi i volji kojom je Toyota prebrodila prošlogodišnju krizu u Severnoj Americi. Takođe, Toyotin inovativni hibridni pogonski agregat, prisutan u sve većem broju Toyota i Lexus vozila, drži vodeće mesto na tržištu zahvaljujući izvanrednim performansama po pitanju zaštite životne sredine i uštede goriva.

Za Toyotu, ovaj rezultat pokazuje da su urodili plodom napori kompanije da se na iskren i otvoren način poveže sa javnošću i svojim kupcima. Toyota nastavlja da posluje prema vodećim principima kompanije, koja prevashodno ima za cilj da dovede osmeh na lica svojih kupaca, tako što će nadmašiti njihova očekivanja.

Prema BrandZ godišnjoj listi 100 najvrednijih brendova na svetu, na drugom mestu se nalazi BMW (22,4 milijarde dolara), na trećem Mercedes (15,3 milijarde dolara), na četvrtom Honda (14,1 milijarda dolara), a na petom mestu se našao Porsche (12,4 milijarde dolara). Zatim slede Nissan (10 milijardi dolara), Volkswagen (7,4 milijarde dolara), Ford (7,3 milijarde dolara), Audi (3,8 milijarde dolara), a na desetom mestu se nalazi Lexus (3,6 milijarde dolara).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik